Благоустрій

Комунальне підприємство «Наше село»

Зимноводівської сільської ради

 

Директор: Сабадаш Василь Володимирович

Поштова адреса: 81110, с. Зимна Вода, вул. Шухевича, буд. 83

E-mail: [email protected]

Телефон: (032) 295-77-73, 

067 846 70 01

Адмінперсонал складається із:

заступник директора – 1 ос.,

бухгалтерії – 3 ос.,

інспектори з благоустрою – 2 ос. та робітники з благоустрою – 14 ос.,

директор ритуальної служби – 1 ос. та землекопи – 5 ос.,

електрики – 3 ос., які обслуговують вуличне освітлення,

водії – 2 ос.,

трактористи – 2 ос.

 

ПРАВИЛА

благоустрою території населених пунктів Зимноводівської сільської територіальної громади

 

РОЗДІЛ I. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

  1. Правила благоустрою території населених пунктів Зимноводівської сільської територіальної громади (далі – Правила) є нормативно-правовим актом місцевого самоврядування, яким встановлюється порядок благоустрою та утримання територій об’єктів благоустрою на території Зимноводівської сільської територіальної громади, регулюються права та обов’язки суб’єктів правовідносин у сфері благоустрою, визначаються головні вимоги щодо благоустрою, необхідних для забезпечення чистоти і порядку.
  2. Правила спрямовані на створення сприятливих умов для життєдіяльності людини, і є обов’язковими для виконання суб’єктами у сфері благоустрою на території населених пунктів Зимноводівської сільської територіальної громади – сіл Зимна Вода, Лапаївка, Холодновідка, Скнилів та Суховоля.
  3. Об’єкти благоустрою Зимноводівської сільської територіальної громади використовуються відповідно до функціонального призначення для забезпечення сприятливих умов життєдіяльності людини на засадах їх раціонального використання та охорони з урахуванням вимог цих Правил, місцевих правил забудови, інших вимог, передбачених законодавством України.
  4. Організацію благоустрою на території Зимноводівської сільської територіальної громади забезпечують: Зимноводівська сільська рада та КП «Наше село» відповідно до своїх повноважень, встановлених законом.
  5. Зимноводівська сільська рада забезпечує вільний доступ населення, суб’єктів господарювання до цих Правил. Правила є відкритими та доступними. Правила забезпечують державні, громадські та приватні інтереси.
  6. Правила розроблені на підставі Конституції України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», «Про забезпечення санітарного епідемічного стану населення», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про відходи» та чинного законодавства України.
  7. Правила містять загальнообов’язкові на території Зимноводівської сільської територіальної громади норми, за порушення яких винні особи притягуються до відповідальності, встановленої нормативно-правовими актами України. Притягнення до такої відповідальності не звільнює особу від обов’язку відшкодування шкоди.
  8. Правила поширюють свою дію на всіх суб’єктів благоустрою, що знаходяться на території Зимноводівської сільської територіальної громади та поза її межами, незалежно від їх реєстрації за місцем проживання, місцезнаходженням, місця перебування, громадянства, іншої приналежності до іноземних держав та іншим організаціям, майно яких знаходиться на території Зимноводівської сільської територіальної громади.

 

РОЗДІЛ II. ВИЗНАЧЕННЯ ТЕРМІНІВ

  1. У цих Правилах терміни вживаються в такому значенні:

1.1. Благоустрій населених пунктів – комплекс робіт з інженерного захисту, розчищення, осушення та озеленення території, а також соціально- економічних, організаційно-правових та екологічних заходів з покращення мікроклімату, санітарного очищення, зниження рівня шуму тощо та заходів, що здійснюються на території населеного пункту з метою її раціонального використання, належного утримання та охорони, створення умов щодо захисту і відновлення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля.

1.2. Територія – частина земної поверхні у визначених межах (кордонах) з властивими їй географічним положенням, природними та створеними діяльністю людей умовами та ресурсами, а також з повітряним простором та розташованими під нею надрами, сукупність земельних ділянок, які використовуються для розміщення об’єктів загального користування: парків, скверів, бульварів, вулиць, провулків, проїздів, шляхів, площ, набережних, прибудинкових територій, пляжів, кладовищ, рекреаційних, оздоровчих, навчальних, спортивних, історико-культурних об’єктів, об’єктів промисловості, комунально-складських та інших об’єктів у межах населеного пункту.

1.3. Утримання в належному стані території – використання території за призначенням відповідно до генерального плану населеного пункту, іншої містобудівної документації, місцевих правил забудови, правил благоустрою території населеного пункту, а також санітарне очищення території, її озеленення, збереження та відновлення об’єктів благоустрою.

1.4. Вулично-дорожня (шляхова) мережа – призначена для руху транспортних засобів і пішоходів, це мережа вулиць, доріг загального користування, внутрішньо-квартальних та інших проїздів, тротуарів, пішохідних і велосипедних доріжок, а також набережні, майдани, площі, вуличні автомобільні стоянки з інженерними та допоміжними спорудами, технічними засобами організації дорожнього руху.

1.5. Заходи з благоустрою населених пунктів – роботи щодо відновлення, належного утримання та раціонального використання територій, охорони та організації упорядкування об’єктів благоустрою з урахуванням особливостей їх використання.

1.6. Зелені насадження – деревна, чагарникова, квіткова та трав’яна рослинність природного і штучного походження на визначеній території населеного пункту.

1.7. Суб’єкти у сфері благоустрою території – учасники відносин у сфері благоустрою громади, а саме: органи державної влади та місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, органи самоорганізації населення, громадяни.

  1. Суб’єктами управління благоустроєм Зимноводівської сільської територіальної громади є органи місцевого самоврядування і державні органи:

2.1. Зимноводівська сільська рада;

2.2. Виконавчий комітет Зимноводівської сільської ради;

2.3. КП «Наше село»;

2.4. Інші підприємства, організації та установи, діяльність яких пов’язана з організацією життєдіяльності Зимноводівської сільської ради.

  1. В даних Правилах суб’єкти управління благоустроєм іменуються як органи управління благоустроєм.
  2. Інші терміни сфери благоустрою громади визначені законами України.

 

РОЗДІЛ III. ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ ГРОМАДЯН У СФЕРІ БЛАГОУСТРОЮ

ТЕРИТОРІЇ ЗИМНОВОДІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ ТЕРИТОІРАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

  1. Громадяни – мешканці Зимноводівської сільської територіальної громади у сфері благоустрою території громади мають право:

1.1. користуватися об’єктами благоустрою громади;

1.2. брати участь в обговоренні правил та проектів благоустрою;

1.3. вносити на розгляд органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій пропозиції з питань благоустрою території громади;

1.4. брати участь у здійсненні заходів з благоустрою території громади, озеленення та утримання в належному стані садиб, дворів, парків, садів, площ, вулиць, кладовищ, братських могил, обладнання дитячих та спортивних майданчиків, ремонту шляхів і тротуарів, інших об’єктів благоустрою;

1.5. вимагати негайного виконання робіт з благоустрою в разі, якщо невиконання таких робіт може завдати шкоди життю, здоров’ю або майну громадян;

1.6. звертатися до суду з позовом про відшкодування шкоди, заподіяної майну чи здоров’ю громадян у наслідок дій чи бездіяльності балансоутримувачів об’єктів благоустрою.

  1. Громадяни у сфері благоустрою зобов’язані:

2.1. утримувати в належному стані закріплені за ними в встановленому порядку території. Прибирання присадибної ділянки та прилеглої до неї території на відстані 20 метрів, або до межі дороги, проводиться її власником або користувачем цієї ділянки. Власник або користувач присадибної ділянки може на умовах договору зі спеціалізованим підприємством забезпечувати належне утримання території загального користування, прилеглої до його присадибної ділянки;

2.2. дотримуватися Правил благоустрою території Зимноводівської сільської територіальної громади;

2.3. не порушувати права і законні інтереси інших суб’єктів у сфері благоустрою;

2.4. відшкодовувати у встановленому порядку шкоду, що завдана порушенням законодавства з питань благоустрою особам, що її понесли та територіальній громаді в цілому;

2.5. укладати самостійно договори на вивезення твердих побутових відходів згідно з вимогами діючих санітарних норм (за винятком випадків, коли плата за вивезення відходів є у складі плати за утримання будинку та прибудинкової території). Вивіз сміття здійснюється виключно сміттєвозами із залученням спеціалізованих підприємств, визначених на конкурсних засадах органом місцевого самоврядування;

2.6. забезпечити своєчасне збирання та вивезення відходів (твердих та рідких господарсько-побутових) відповідно до діючих санітарних норм та згідно укладених договорів;

2.7. дотримуватися вимог діючих нормативно-правових актів у сфері утримання та поводження з домашніми та іншими тваринами;

2.8. не допускати зберігання та видалення відходів у несанкціоновані місця; не допускати створення на прибудинкових та інших територіях громади стихійних звалищ відходів (твердих та рідких господарсько-побутових).

2.9. виконувати інші обов’язки у сфері благоустрою, передбачені Законом України «Про благоустрій населених пунктів», законами України, цими Правилами, рішеннями центральних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, іншими нормативно-правовими актами України.

 

РОЗДІЛ IV. ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ ПІДПРИЄМСТВ, УСТАНОВ, ОРГАНІЗАЦІЙ, ФІЗИЧНИХ ОСІБ-ПІДПРИЄМЦІВ У СФЕРІ БЛАГОУСТРОЮ ТЕРИТОРІЇ ЗИМНОВОДІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

  1. Підприємства, установи, організації та фізичні особи-підприємці у сфері благоустрою території Зимноводівської сільської територіальної громади мають право:

1.1. брати участь у розробленні планів соціально-економічного розвитку громади та заходів з благоустрою його території;

1.2. брати участь в обговоренні проектів нормативно-правових актів органів місцевого самоврядування з благоустрою території Зимноводівської сільської  територіальної громади;

1.3. вимагати зупинення робіт, що виконуються з порушенням правил благоустрою або призводять до її нецільового використання;

1.4. вимагати негайного виконання робіт з благоустрою в разі, якщо невиконання таких робіт може завдати шкоди життю або здоров’ю їх працівників та майну;

1.5. вносити на розгляд органів місцевого самоврядування пропозиції щодо поліпшення благоустрою території Зимноводівської сільської  територіальної громади.

  1. Підприємства, установи, організацій та фізичні особи-підприємці у сфері благоустрою зобов’язані:

2.1. утримувати в належному стані території, надані їм у встановленому законом порядку, у тому числі утримувати в належному стані закріплені за ними на умовах договору з балансоутримувачем об’єкти благоустрою (їх частини), прилеглу територію на умовах визначених цими правилами;

2.2. здійснювати благоустрій та озеленення території житлової та громадської забудови, території наданої їм у вставленому законом порядку, а також прилеглої території з урахуванням вимог використання цієї території відповідно до затвердженої містобудівної документації, а також встановлених державних стандартів, норм та правил;

2.3. утримувати в належному стані фасади своїх будівель і споруд; усувати на закріплених за ними об’єктах благоустрою (їх частинах) за власний рахунок пошкодження інженерних мереж або наслідки аварій, що сталися з їх вини;

2.4. своєчасно усувати на власних територіях (об’єктах благоустрою або їх частинах) чи прилеглих до них територіях у межах визначених цими Правилами, наслідки надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

2.5. у процесі утримання об’єктів благоустрою (їх частин) дотримуватися відповідних технологій щодо їх експлуатації та ремонту, регулярно здійснювати заходи щодо запобігання передчасному зносу об’єктів, забезпечення належних та безпечних умов їх функціонування;

2.6. відшкодовувати збитки та іншу шкоду, завдану ними внаслідок порушення законодавства з питань благоустрою, охорони навколишнього природного середовища, законодавства про відходи, забезпечувати виконання вимог діючих санітарних норм;

2.7. вивозити самостійно, або на підставі укладених договорів зі спеціалізованими підприємствами, відходи у тому числі тверді побутові, негабаритні, будівельні, ґрунтові (із залишками фундаменту, каменю, мергелю та інших компонентів), що утворюються при створенні котлованів під будівництво та інших відходів на полігон, твердих побутових відходів у визначені місця ( для складування ґрунту) . Вивіз відходів, крім негабаритних, будівельних, ґрунту здійснюється спеціально обладнаним транспортом, що виключає можливість забруднення території Зимноводівської сільської  територіальної громади;

2.8. забезпечувати розміщення сміттєзбірників (урн, контейнерів) для збору сміття та твердих побутових відходів на об’єктах благоустрою, утримувати їх в належному санітарно-технічному стані згідно з санітарними нормами та цими Правилами;

2.9. проводити своєчасне відновлення зовнішнього вигляду малих архітектурних форм згідно з паспортами, затвердженими у встановленому порядку;

2.10. відповідно до встановлених норм та правил впорядковувати надані земельні ділянки;

2.11. встановлювати урни біля входу і виходу з адміністративних, побутових, торгівельних та інших будівель і споруд, біля торгових кіосків, павільйонів, та інших малих архітектурних форм, об’єктів пересувної торгівлі;

2.12. в осінній період, опале листя своєчасно збирати і вивозити (не допускати його спалювання) на спеціально відведенні місця, узгоджені з виконавчими органами сільської ради.

2.13. не допускати зберігання та вивезення відходів у несанкціоновані місця; не допускати створення на прибудинкових та інших територіях громади стихійних звалищ відходів (твердих та рідких господарсько-побутових).

2.14. не допускати течі води, а також каналізаційних та інших забруднених стоків на вулиці, газони, тротуари і у водойми. При проривах або пошкодженнях трубопроводів і теплотрас – усувати неполадки протягом доби, а каналізаційної мережі – негайно;

2.15. здійснювати відповідно до чинного законодавства видалення сухостою (сухих дерев, чагарників, сухих та поламаних гілок), постійний догляд і утримання в належному стані пішохідних доріжок та тротуарів, в зимовий період своєчасно очищати їх від снігу, посипати проти ковзними матеріалами;

2.16. на прилеглій території здійснювати регулярний покіс трави, знищувати зареєстровані під карантинні рослини, не допускаючи їх цвітіння;

2.17. проведення належним чином відновлення благоустрою території після проведення ремонтних або інших робіт, а також після аварій або природних явищ, які спричинили погіршення стану благоустрою;

2.18. власники будівель, споруд, земельних ділянок, які знаходяться в зоні історичної, культурної чи архітектурної забудови зобов’язані утримувати в належному стані прилеглу територію до цих об’єктів та не порушувати їхнього первинного автентичного вигляду та стану;

2.19. в закладах громадського харчування обов’язковою є наявність туалету та умивальника в кількості, що відповідає розрахунку у відповідності до кількісті відвідувачів та площі приміщень згідно державних будівельних і санітарних норм;

2.20. підприємства, установи організації, особи, які експлуатують ліхтарі вуличного освітлення, засоби та обладнання зовнішнього освітлення, установки з декоративного підсвічування будинків, будівель, споруд, вивісок, вітрин, світлової реклами, зобов’язані забезпечувати їх належний режим роботи та технічний стан; усі вітрини повинні бути обладнані спеціальною освітлювальною апаратурою, переважно енергозберігаючою;

2.21. на центральній магістралі, площах та вулицях населеного пункту має бути забезпечене освітлення вивісок та вітрин. Освітлення має бути рівномірним і не повинно засліплювати учасників дорожнього руху та освітлювати квартири житлових будинків. Вуличне освітлення повинно вмикатися відповідно до встановленого графіка, в залежності від пори року та природних умов;

2.22. виконувати інші обов’язки у сфері благоустрою, передбачені Законом України «Про благоустрій населених пунктів», іншими законами України, рішеннями центральних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, цими Правилами, іншими нормативно-правовими актами.

 

РОЗДІЛ V. ПОРЯДОК ЗДІЙСНЕННЯ БЛАГОУСТРОЮ ТА УТРИМАННЯ ТЕРИТОРІЙ ЗАГАЛЬНОГО КОРИСТУВАННЯ

  1. Благоустрій та утримання у належному стані вище вказаних територій включає:

1.1. прибирання сміття, відходів, листя;

1.2. озеленення;

1.3. збереження зелених насаджень;

1.4. догляд, обрізання, знесення, висадка зелених насаджень (квітів, дерев, кущів, трави та інших насаджень) відповідно до вимог законодавства;

1.5. відновлення територій у міжсезонний період, після стихійних природних явищ, аварій, в інших випадках;

1.6. встановлення та утримання у належному стані садових лав, зупинок громадського транспорту, таблиць планів територій, меморіальних дошок, пам’ятників та інших елементів благоустрою.

  1. Благоустрій вище вказаних територій здійснюється відповідно до затверджених планів робіт, пов’язаних із благоустроєм.
  2. Пошкодження зелених насаджень на територіях парків, рекреаційних зон, зон зелених насаджень, скверів, територіях пам’ятників культурної, історичної спадщини і майданчиків для дозвілля та відпочинку забороняється.
  3. Утримання в належному стані територій кладовищ передбачає використання їх за призначенням, санітарне очищення, озеленення, охорону зелених насаджень, збір та вивезення сміття.
  4. Існуючі місця поховання не підлягають знесенню і можуть бути перенесені тільки за рішенням Зимноводівської сільської ради.
  5. Поховання померлих здійснюється з дотриманням вимог Закону України «Про поховання та похоронну справу» та санітарно – епідеміологічного законодавства.
  6. Виконання будь-яких будівельних робіт (крім робіт зі встановлення надмогильних пам’ятників) у місцях поховань, на місцевості із залишками слідів давніх поховань, на територіях закритих кладовищ, а також у прилеглих до місць поховань охоронних зонах забороняється.

 

РОЗДІЛ VI. ПОРЯДОК ЗДІЙСНЕННЯ БЛАГОУСТРОЮ ТА УТРИМАННЯ ПРИЛЕГЛОЇ ТЕРИТОРІЇ ДО ТЕРИТОРІЇ ПРИВАТНИХ БУДІВЕЛЬ (САДИБ)

  1. Власник або користувач земельної ділянки зобов’язаний утримувати земельну ділянку, яка перебуває в його власності або користуванні, а також прилеглу до його земельної ділянки територію згідно чинного законодавства у сфері благоустрою.
  2. До прилеглої території відноситься територія тротуару чи земельної зони вздовж огорожі до проїжджої частини вулиці, в разі відсутності проїжджої частини на відстані 20 метрів, а також кювети перед земельною ділянкою та позаду.
  3. Благоустрій та утримання у належному стані вище вказаної території включає:

3.1. прибирання сміття, відходів, листя;

3.2. збереження зелених насаджень;

3.3. догляд, обрізання, знесення, висадка зелених насаджень (квітів, дерев, кущів, трави та інших насаджень) за відповідним дозволом виконавчого комітету сільської ради;

3.4. скошування трави;

3.5. видалення та вивезення сухостійних дерев, чагарників та поламаного гілля;

3.6.відновлення території у міжсезонний період, після стихійних природних явищ, аварій, в інших випадках;

3.7. розчищення у зимовий період снігу.

  1. Громадянам суворо забороняється створювати стихійні звалища та скидати сміття, фекалії у кювети, меліоративні канали, річки, особливо на територіях прилеглих до житлової забудови.
  2. Забороняється розміщення та/або залишення будівельних матеріалів (піску, щебеню, мішків з матеріалами та ін.), будівельного сміття та відходів на прилеглій території, утворення загонів для утримання свійських тварин та птиці. У разі звернення громадян до сільської ради із заявою про надання дозволу на тимчасове зберігання будівельних матеріалів (піску, щебеню, цегли, мішків з матеріалами та ін.) з метою будівництва, сільська рада має право надати такий дозвіл, але не довше ніж до 1 листопада року, в якому був виданий дозвіл на тимчасове зберігання будівельних матеріалів.
  3. За невиконання або неналежне виконання порядку здійснення благоустрою та утримання прилеглої до приватних будівель території власник або користувач земельної ділянки несе відповідальність, передбачену Кодексом України про адміністративні правопорушення.

 

РОЗДІЛ VII. ПЛАНУВАЛЬНІ ВИМОГИ ДО ВСТАНОВЛЕННЯ ОГОРОЖ

  1. Огорожі земельних ділянок необхідно встановлювати по межі земельних ділянок, визначених документами на власність земельної ділянки або землекористування.
  2. Дозволено проектувати огородження, як окремих ділянок, так і усієї прибудинкової території садибної забудови. Висота огороджень має бути не більше ніж 2,0 м на межі сусідніх земельних ділянок та не більше ніж 2,5 м на межі з вулицею для забезпечення нормативної інсоляції та провітрювання суміжних територій.
  3. Встановлення огорожі між суміжними земельними ділянками окремих власників (землекористувачів), конструкція якої передбачає часткове втручання на суміжну земельну ділянку, можливе при умові нотаріально завіреної згоди власника суміжної земельної ділянки.
  4. У випадку відсутності згоди власника суміжної земельної ділянки огорожа встановлюється у межах власного (орендованого) землекористування.
  5. У випадках, коли сусідні земельні ділянки відокремлені рослинною смугою, стежкою, стіною, парканом або іншою спорудою, то власники цих ділянок мають право на їх спільне використання, якщо зовнішні ознаки не вказують на те, що споруда належить лише одному з сусідів.
  6. Власники сусідніх земельних ділянок можуть користуватися межовими спорудами спільно за домовленістю між ними. Витрати на утримання споруди в належному стані сусіди несуть у рівних частинах. До того часу, поки один із сусідів зацікавлений у подальшому існуванні спільної межової споруди, вона не може бути ліквідована або змінена без його згоди.
  7. Огорожа зі сторони вулиці, провулку може бути суцільною.
  8. Огорожа, що розмежовує сусідні земельні ділянки повинна відповідати таким критеріям:

8.1. нижня, цокольна частина огорожі може бути глухою, висота якої не повинна перевищувати 0,75 м;

8.2. верхня частина огорожі повинна бути прозорою. Коефіцієнт прозорості (відношення прозорих частин огорожі до суцільних частин огорожі) повинен бути більшим за 50 (п’ятдесят) відсотків;

8.3. огорожа ділянок садибної забудови між сусідніми земельними ділянками повинна бути прозорою.

  1. Цей пункт не поширюється на випадки досягнення згоди між сусідами, завіреної у встановленому порядку.
  2. Огорожі підлягають демонтажу, якщо розміщуються протиправно (самовільно встановлені), а саме:

10.1. розміщенні з порушенням цих Правил;

10.2. що розміщуються з відхиленням від меж земельної ділянки, яка надана у власність або ж користування;

10.3. що розміщенні з порушенням державних будівельних, санітарних та протипожежних норм і правил;

10.4. що встановленні з захопленням земель загального користування з істотним порушенням червоних ліній вулиць та провулків;

10.5. що встановленні на мережах підземних комунікацій води, газу, електрики та зв’язку.

 

РОЗДІЛ VIII. ПОРЯДОК ЗДІЙСНЕННЯ БЛАГОУСТРОЮ СУБ’ЄКТАМИ

ГОСПОДАРЮВАННЯ

  1. Суб’єкти господарювання забезпечують благоустрій та утримання в належному стані земельні ділянки надані їм у власність або користування, а також прилеглі до них території.
  2. Благоустрій та утримання у належному стані вище вказаної території включає:

2.1. прибирання сміття, відходів, листя;

2.2. збереження зелених насаджень;

2.3. догляд, обрізання, знесення, висадка зелених насаджень (квітів, дерев, кущів, трави та інших насаджень) за відповідним дозволом виконавчого комітету сільської ради;

2.4. відновлення території у міжсезонний період, після стихійних природних явищ, аварій, в інших випадках;

  1. Для забезпечення своєчасного здійснення благоустрою встановлюються наступні межі прилеглої території:

3.1. для об’єктів виробничої сфери (підприємств) – 50 метрів від меж земельної ділянки наданої у власність або в користування (оренду, тощо), включно до проїзної частини вулиці (шосе, площі, провулка тощо);

3.2. для об’єктів соціальної сфери (готелі, лікувальні та оздоровчі заклади, шкільні та дошкільні установи, учбові заклади, підприємства побутового обслуговування, ринки, вокзали, видовищні установи, підприємства торгівлі та магазини, літні майданчики, автозаправні станції, станції технічного обслуговування автомобілів та мийки, автостоянки, авто-гаражні кооперативи, складські приміщення, аптеки, нотаріальні контори, перукарні, офіси, та інші) – 15 метрів від меж земельної ділянки наданої у власність або в користування (оренду, тощо), включно до проїзної частини вулиці (шосе, площі, провулка тощо);

3.3. для кіосків, біотуалетів, майстерень з ремонту годинників та взуття (розташованих осторонь від будівель), трансформаторних підстанцій, теплопунктів, бойлерних, об’єктів пересувної торгівлі, тощо – 15 метрів від місця установки, включно до проїзної частини вулиці (шосе, площі, провулка тощо);

3.4. для опор рекламних та інформаційних щитів – 10 метрів від опори, опор ліній електромереж та зв’язку, тощо – згідно законодавчих норм;

3.5. для автомобільних шляхів, залізничних колій – в охоронній межі.

3.6. для об’єднань багатоквартирних будинків: у середині кварталів – від цоколю до цоколю, з боку вулиць – до осі вулиці (шосе, площі, провулка тощо).

  1. За невиконання або неналежне виконання порядку здійснення благоустрою та утримання прилеглої до приватних будівель території власник або користувач земельної ділянки несе відповідальність передбачену Кодексом України про адміністративні правопорушення та іншими нормативно- правовими актами.

РОЗДІЛ IX. УТРИМАННЯ ТВАРИН

  1. Громадяни та суб’єкти господарювання – власники тварин зобов’язані:

1.1. не допускати утримання собак у місцях загального користування;

1.2. вигулювати собак виключно на повідку та в наморднику при цьому уникати місць масового скупчення людей, особливо дітей;

1.3. не допускати забруднення тваринами місць загального користування. У разі забруднення власник зобов’язаний прибрати за своєю твариною;

1.4. не проводити купання собак в місцях масового відпочинку людей на воді.

  1. Забороняється жорстоке поводження з тваринами. Таке поводження тягне за собою притягнення до відповідальності згідно чинного законодавства України.
  2. Власники тварин (у тому числі й собак) та птиці, у разі утримання їх на присадибних ділянках, зобов’язані їх розташовувати й утримувати на відстані не менше 15 метрів від сусіднього житлового будинку, рахуючи відстань по прямому вектору від цокольного поверху будинку.
  3. Власникам сільськогосподарських тварин та птиці заборонено випасати їх на вулицях та інших громадських місцях (парках, скверах, дитячих майданчиках, прибудинкових територіях тощо).
  4. Утримання сільськогосподарських тварин та птиці дозволяється в спеціально обладнаних приміщеннях за наявності каналізації або ізольованого бетонного виробу для збору нечистот, для птиці до приміщення забезпечити обладнаний вигульний вольєр. Санітарний розрив від житлового сектору до приміщення для утримання худоби і птиці складає не менше 15 м.

 

РОЗДІЛ X. ВИМОГО ДО УТРИМАННЯ ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕНЬ

  1. Утримання зелених насаджень здійснюється відповідно до вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10.04.2006р. № 105, цих Правил, інших нормативно-правових актів.
  2. Утримання зелених насаджень включає їх охорону, створення нових зелених насаджень, догляд за існуючими, захист від шкідників і хвороб, огляд, облік, розвиток зелених зон.
  3. Охороні та відновленню підлягають усі зелені насадження в межах території Зимноводівської сільської територіальної громади під час проведення будь-якої діяльності, крім зелених насаджень, висаджених мешканцями поруч з дворами житлових будинків приватного сектору, або які виросли самосівом в охоронних зонах повітряних і кабельних ліній, трансформаторних підстанцій, розподільних пунктів і пристроїв.
  4. Охорона, утримання та відновлення зелених насаджень на об’єктах благоустрою, а також видалення дерев, які виросли самосівом, здійснюється за рахунок коштів державного або місцевого бюджету залежно від підпорядкування об’єкта благоустрою, а на земельних ділянках, переданих у власність, наданих у постійне користування або в оренду, за рахунок коштів їх власників або користувачів.
  5. Інвентаризацію зелених насаджень можуть проводити: бюро технічної інвентаризації, підприємства, організації, які мають на це право, а також балансоутримувачі об’єктів благоустрою державної чи комунальної форми власності, які мають технічні можливості, відповідних фахівців, за погодженням з виконавчим комітетом Зимноводівської сільської ради один раз на п’ять років з квітня до жовтня відповідно до Інструкції з інвентаризації зелених насаджень у населених пунктах України, затвердженої наказом Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України від 24.12.2001р. № 226. За матеріалами інвентаризації складається паспорт об’єкта (благоустрою, території підприємств, установ, організацій, інших земельних ділянок, на яких розташовані зелені насадження) затвердженої форми. За даними паспорта складається реєстр зелених насаджень.
  6. Замовники будівництва повинні огороджувати зелені насадження, щоб запобігти їх пошкодженню.
  7. На територіях земельних ділянок, відведених під будівництво, та прилеглих територіях відповідальність за збереження зелених насаджень і належний догляд за ними, а також знищення бур’янів покладається на керівників підприємств, установ, організацій та громадян, яким земельні ділянки відведені з вказаною метою.
  8. На території зелених насаджень, газонів та квітників, що знаходяться на землях загального користування, забороняється:

8.1. складувати будь-які матеріали;

8.2. влаштовувати звалища сміття, снігу та льоду;

8.3. облаштовувати стоянки або розміщувати автомобілі, мотоцикли, велосипеди та інші транспортні засоби, в тому числі на прибудинкових територіях;

8.4. влаштовувати місця для зупинки маршрутних транспортних засобів або пасажирські площадки;

8.5. ходити та влаштовувати ігри на газонах та квітниках;

8.6. випалювати суху рослинність, розпалювати багаття та порушувати інші правила протипожежної безпеки;

8.7. підвішувати на деревах гамаки, гойдалки, мотузки для сушіння білизни, прикріплювати рекламоносії та оголошення; підвішувати та фіксувати електропроводи, електрогірлянди та інші предмети, якщо вони можуть пошкодити дерево;

8.8. добувати з дерев сік, смолу, робити написи, надрізи, наносити інші механічні пошкодження;

8.9. пошкоджувати зелені насадження будь-яким способом: рвати квіти, ламати дерева та чагарники, витоптувати газони, квітники та ін.;

8.10. заправляти, ремонтувати, мити транспортні засоби і механізми на прибудинкових територіях, у парках та скверах, інших зелених зонах;

8.11. самовільно зносити, пересаджувати зелені насадження, а також здійснювати будівництво, реконструкцію або встановлювати будь- які споруди без відповідної дозвільної документації, рішень сільської ради, її виконавчого комітету та ордера на видалення зелених насаджень.

  1. Місця висадки та види нових зелених насаджень визначаються балансоутримувачами за погодженням з виконавчим комітетом Зимноводівської сільської ради.
  2. Поточне утримання скверів, парків та інших об’єктів зеленого господарства загального користування покладається на їх балансоутримувачів. Поточне утримання дерев, клумб, тротуарних газонів, зелених майданчиків прибудинкової території покладається на підприємства і організації житлово-комунального господарства, підприємства, установи, організації (незалежно від форм власності) і громадян – власників будинків на територіях, прилеглих до їх споруд та будинків.
  3. Усі роботи з поточного утримання зелених насаджень на територіях, закріплених за підприємствами, установами і організаціями (незалежно від форм власності), проводяться силами і коштами цих підприємств, установ і організацій або на договірних засадах зі спеціалізованими підприємствами, які мають техніку та відповідні навики у сфері поводження із зеленими насадженнями.
  4. Засівання газонів, висадка розсади квітників, обрізання дерев, обробка насаджень проти хвороб і шкідників, а також забезпечення цих робіт матеріалами на об’єктах зеленого господарства, закріплених за підприємствами, установами і організаціями (незалежно від форм власності), проводиться силами цих підприємств, установ і організацій або на договірних засадах зі спеціалізованими підприємствами, які мають техніку та відповідні навики у сфері поводження із зеленими насадженнями.
  5. Відповідальність за збереження зелених насаджень, догляд за ними, видалення зелених насаджень в незадовільному стані на вулицях вздовж автомобільних доріг, в лісосмугах, на території скверів, меморіальних комплексів, кладовищ, в прибережній смузі водойм, поруч з дворами житлових будинків приватного сектору та будівлями підприємств побуту, торгівлі, іншими – на землях загального користування покладається на КП «Наше село»
  6. Відповідальність за збереження зелених насаджень, догляд за ними, видалення зелених насаджень в незадовільному стані, знищення бур’янів за рішенням виконавчого комітету Зимноводівської сільської ради, покладається на:

14.1. на прибудинкових територіях багатоквартирних, кооперативних, відомчих будинків, ОСББ – на балансоутримувачів, власників, користувачів цих будинків;

14.2. на території парків і ринків – підприємства, які їх утримують та користуються на підставі відповідних договорів;

  1. 3. на територіях підприємств – на дані підприємства;

14.4. на територіях, відведених під будівництво, та прилеглих до них ділянок, – з дня початку робіт – на замовників будівництва.

  1. Видалення зелених насаджень на території Зимноводівської сільської територіальної громади здійснюється за рішенням виконавчого комітету Зимноводівської сільської ради (далі – виконком), на підставі ордера, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2006 р. № 1045 «Про затвердження порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах».
  2. Підставою для прийняття рішення про видалення зелених насаджень є заява юридичної чи фізичної особи (далі – заявник) про видалення зелених насаджень до виконкому.
  3. Комісією сільської ради з питань знесення зелених насаджень, яка створюється за розпорядженням сільського голови (далі комісія) проводиться обстеження зелених насаджень, вказаних у заяві.
  4. Комісія визначає стан зелених насаджень і складає акт обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню, за зразком Методики визначення відновної вартості зелених насаджень, затвердженої наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства від 22.08.2012р. № 423.
  5. Голова комісії готує проект рішення виконкому про видалення зелених насаджень, в якому зазначається інформація про кількість зелених насаджень, що підлягають видаленню. Виконком видає заявнику прийняте рішення для оплати відновної вартості зелених насаджень, що підлягають видаленню.
  6. Сплата відновної вартості зелених насаджень не проводиться у випадках, передбачених пунктом 6 Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2006 року №1045.
  7. Ордер на видалення зелених насаджень (за зразком, затвердженим наказом Міністерства юстиції України від 19 червня 2009 р. за № 549/16565) видає виконавчий комітет не пізніше наступного робочого дня після подання заявником документа про сплату відновної вартості зелених насаджень, що підлягають видаленню.
  8. У разі передачі у власність земельної ділянки, на якій знаходяться зелені насадження, крім випадків безоплатної передачі земельних ділянок у власність громадян, до моменту прийняття рішення сільською радою про передачу земельної ділянки у власність сплачується відновна вартість зелених насаджень.
  9. Видалення зелених насаджень на території меморіального комплексу та кладовищі здійснюється за рішенням балансоутримувача без сплати їх відновної вартості.
  10. Видалення зелених насаджень на земельній ділянці, яка перебуває у приватній власності, та на присадибній ділянці здійснюється за рішенням власника (користувача) земельної ділянки без сплати їх відновної вартості.
  11. Видалення зелених насаджень при встановленні тимчасових споруд та малих архітектурних форм здійснюється на підставі ордера, виданого виконкомом згідно з актом обстеження зелених насаджень, після сплати відновної вартості.
  12. Видалення зелених насаджень в межах земельної ділянки, відведеної у власність або користування суб’єктам господарювання для будівництва об’єктів містобудування, а також реконструкції та капітального ремонту будівель і споруд, об’єктів благоустрою, здійснюється на підставі зареєстрованої декларації про початок виконання будівельних робіт чи дозволу на виконання будівельних робіт, що подається до територіальних органів Державної архітектурно-будівельної інспекції України відповідно до статті 34 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».
  13. У процесі ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації, а також у разі, коли стан зелених насаджень загрожує життю, здоров’ю громадян чи майну громадян та/або юридичних осіб, видалення зелених насаджень, які підлягають знесенню, здійснюється з подальшим оформленням акта обстеження.
  14. Обов’язковому відновленню у повному обсязі підлягають зелені насадження після їх видалення під час виконання окремих видів робіт, а саме: ліквідації аварійної ситуації на інженерних мережах населеного пункту, проведення ремонтних та експлуатаційних робіт в охоронній зоні повітряних ліній електропередачі на трансформаторній підстанції і розподільчому пункті системи енергопостачання, мережі водо-, теплопостачання та водовідведення, телекомунікаційній і кабельній електромережі, ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації.
  15. Санітарна, омолоджуюча та формуюча обрізка дерев не є видаленням зелених насаджень і проводяться за рішенням балансоутримувача без рішення виконкому та оформлення акта обстеження зелених насаджень, відповідно до Наказу Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України №105 від 10.04.2006 р. «Про затвердження Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах». Проведення кожного із зазначених видів обрізки дерев обов’язково узгоджується балансоутримувачем з виконкомом.
  16. Відповідальними за збереження зелених насаджень і належний догляд за ними є:

на об’єктах  благоустрою державної чи комунальної власності – балансоутримувачі цих об’єктів;

30.1. на територіях установ, підприємств, організацій та прилеглих територіях – установи, організації, підприємства;

30.2. на територіях земельних ділянок, які відведені під будівництво, – забудовники чи власники цих територій;

30.3. на безхазяйних територіях, пустирях – місцеві органи самоврядування;

30.4. на приватних садибах і прилеглих ділянках – їх власники або користувачі.

  1. Охоронні зони електричних мереж встановлюються уздовж повітряних ліній електропередачі – у вигляді земельної ділянки і повітряного простору, обмежених вертикальними площинами, що віддалені по обидві сторони лінії від крайніх проводів за умови невідхиленого їх положення на відстань: напругою до 1 кВ (до 1000 Вольт) — 2 м; до 20 кВ — 10 м;
  2. Порушення вище перерахованих вимог спричиняє покладання на винного адміністративної відповідальності і відшкодування шкоди у визначеному законодавством порядку.

 

РОЗДІЛ XI. ВИМОГИ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ ПРАВОВІДНОСИН У СФЕРІ БЛАГОУСТРОЮ.

  1. Балансоутримувач забезпечує утримання у належному стані та своєчасний ремонт об’єкта благоустрою власними силами або може на конкурсних засадах залучати для цього інші підприємства, установи, організації. Утримання здійснюється відповідно до умов цих Правил, чинних будівельних, санітарних та інших норм та правил. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах повноважень визначають в тому числі і на конкурсних засадах відповідно до закону балансоутримувачів об’єктів благоустрою державної та комунальної форм власності.
  2. Балансоутримувачів об’єктів благоустрою, які перебувають у приватній власності, визначають їх власники.
  3. Власник об’єкта благоустрою за поданням його балансоутримувача щорічно затверджує заходи з утримання та ремонту цього об’єкта на наступний рік та передбачає кошти на виконання цих заходів. Балансоутримувач об’єкта благоустрою несе повну відповідальність за виконання затверджених заходів у повному обсязі.
  4. Порядок розподілу обов’язків між підприємствами, установами та організаціями і громадянами щодо організації робіт по утриманню належних їм, закріплених та прилеглих територій у належному санітарно-технічному стані базується на тому, що кожна особа зобов’язана утримувати у належному стані територію, право користування якою їй надано законом чи обов’язок з утримання якої закріплено відповідним правочином. Утримання може здійснюватися спільно на підставі договору.
  5. На території об’єкта благоустрою відповідно до затвердженої містобудівної документації можуть бути розташовані будівлі та споруди торговельного, соціально-культурного, спортивного та іншого призначення за умови отримання всіх необхідних узгоджень відповідно до чинного законодавства. Власники цих будівель та споруд зобов’язані забезпечити належне утримання наданої їм у встановленому порядку земельної ділянки, а також можуть на умовах договору, укладеного з балансоутримувачем, забезпечувати належне утримання іншої закріпленої за ними території (прилеглої території). Межі закріпленої території визначає власник об’єкта благоустрою.
  6. У разі доручення утримання об’єктів та елементів благоустрою третім особам на підставі відповідних договорів або розпорядчих актів, воно повинно здійснюватися з додержанням вимог та умов цих Правил.
  7. Громадські туалети, біотуалети повинні утримуватися їх власниками (балансоутримувачами) у постійній чистоті та справності, щоденно дезінфікуватись. Біотуалети слід експлуатувати відповідно до затвердженої технічної документації, з використанням відповідних препаратів.
  8. Юридичні та фізичні особи повинні укладати договори на вивіз твердих побутових відходів (рідких нечистот) зі спеціалізованими підприємствами, що мають спеціалізований автотранспорт та своєчасно сплачувати послуги з вивозу і утилізації (знешкодження) твердих побутових відходів (відповідно до договору).
  9. При виконанні в будинках (квартирах) ремонтних робіт будівельне сміття щоденно вивозиться спеціалізованими підприємствами за рахунок балансоутримувача (власника) будинків чи квартир відповідно.
  10. Організації що здійснюють ремонтні або/та будівельні роботи повинні мати договір зі спеціалізованим підприємством на вивезення будівельних та побутових відходів.
  11. Вивіз твердих побутових відходів на території громади проводиться виключно спеціалізованим автотранспортом виконавцем послуг із вивезення ТПВ, визначеним органом місцевого самоврядування на конкурсній основі.
  12. Домовласники приватних будинків зобов’язані заключати договори на вивіз твердих побутових відходів, сплачувати послуги на вивіз відходів, забезпечувати вивіз твердих та рідких побутових відходів із підприємством, визначеним на конкурсних засадах відповідно до Закону України «Про відходи», постанови Кабінету Міністрів України №1173 від 16 листопада 2011 року «Питання надання послуг з вивезення побутових відходів”, постанови Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 №631 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з надання житлово-комунальних послуг».
  13. Прибирання прилеглих і закріплених територій здійснюється кожним суб’єктом благоустрою.
  14. Терміни прибирання установлюється цивільно-правовими договорами з балансоутримувачами і власниками територій і об’єктів. У деяких випадках, терміни прибирання можуть установлюватися нормами законодавства України.
  15. Власники (співвласники), балансоутримувачі та користувачі територій і об’єктів, проводять роботи з устрою місць тимчасового збереження твердих побутових відходів (ТПВ) на своїй території.
  16. ТПВ складуються у відповідних місцях тимчасового збереження, звідки вивозяться в місця їхнього видалення, правовий статус яких установлюється виключно законом. Забороняється складувати будь-які відходи в не відведених для цих цілей місцях.
  17. Суб’єкти благоустрою забезпечують підготовку твердих побутових відходів до їхнього безпечного вивозу з відповідних територій у терміни і способом, що встановлюються договорами з виконавцем послуг з вивозу відходів.
  18. Місця тимчасового складування відходів утримуються таким чином, щоб забезпечити безпечне їх збереження, зручне завантаження і не допускати поширення відходів на сусідні території.
  19. Власники, балансоутримувачі і користувачі територій зелених насаджень, скверів і куточків відпочинку повинні здійснювати прибирання відходів на цих територіях.
  20. Прибирання і вивіз відходів, під час виносної (виїзної) торгівлі і після її закінчення, здійснюється суб’єктом, що здійснював цю торгівлю і за його рахунок.
  21. При торгівлі напоями на розлив забезпечувати відведення стічних вод до каналізаційної, а при відсутності мережі – в спеціальні резервуари.
  22. Тимчасове складування і видалення відходів повинне здійснюватися способом, визначеним виключно законодавством України. Забороняється залишати відходи на прилеглих територіях, зелених зонах, а також скидати сміття з балконів і лоджій.
  23. З метою забезпечення життєдіяльності громади і безпеки життя і здоров’я людини – суб’єкти управління благоустрою, за участі відповідних суб’єктів благоустрою, визначають заходи щодо сезонного утримання території громади в тому числі джерел фінансування для їхнього здійснення.
  24. Власники, балансоутримувачі і користувачі зобов’язані підтримувати в належному стані відповідні ділянки тротуарів і огорож у межах своєї прилеглої території; виконувати роботи з технічного обслуговування і ремонту відповідних малих архітектурних форм; рекламодавці зобов’язані забезпечувати безпеку своїх рекламних носіїв.
  25. Ремонт і обслуговування наземних і підземних комунікацій, здійснюється винятково їхніми власниками чи уповноваженими ними особами. Всі колодязі підземних комунікацій повинні бути обладнані кришками. При змінах місця розташування підземних комунікацій негайно надавати сільській раді відповідну технічну документацію.
  26. Власники (співвласники), балансоутримувачі і користувачі, а також уповноважені ними особи зобов’язані здійснювати заходи щодо утримання своєї власності у належному та естетичному вигляді. У випадку передачі об’єктів власності в розпорядження чи користування іншим особам, у договорі повинні бути передбачені умови виконання Правил благоустрою. У випадку не виконання цієї умови – обов’язок утримання нерухомості залишається за власником.
  27. Встановлення гаражів, кіосків, павільйонів та інших споруд без відповідних дозволів забороняється.
  28. У випадку утримання на балансі чи користуванні територій, на яких знаходяться малі архітектурні форми, відповідні суб’єкти благоустрою забезпечують їхній належний і безпечний стан та вживають заходів з попередження їхнього ушкодження за свій рахунок.
  29. Орендодавець (наймодавець) має право встановлювати порядок утримання орендованого майна і прилеглих територій для орендаря (наймача).
  30. У випадку будь-якого ушкодження об’єктів благоустрою, винна особа зобов’язана виконати всі роботи з відновлення ушкоджених об’єктів благоустрою та відшкодувати шкоду.
  31. Службові написи, малюнки на будинках, спорудженнях і павільйонах зупинок міського транспорту – робити виключно у встановленому законом порядку.
  32. Забороняється:

32.1. змінювати зовнішній вигляд фасадів споруд без відповідних проектних документів;

32.2. наклеювати афіші, оголошення та інші носії інформації у не встановлених місцях.

  1. Відвід стічних вод необхідно виконувати відповідно до норм діючого законодавства України.
  2. При проектуванні, плануванні, організації і ведення будь-яких робіт, усі суб’єкти благоустрою передбачають заходи, що виключають чи зменшують процес утворення пилу, відходів або зменшують територію їх поширення.
  3. Миття транспортних засобів і механізмів виконувати в суворій відповідності з нормами екологічного законодавства України.
  4. Забороняється:

36.1. спалювати відходи різного походження;

36.2. миття транспортних засобів в охоронних зонах та смугах відведення водних об’єктів громади;

36.3. відкачка та виток води і стічних вод на вулиці, проїзну частину дороги, газони, квітники, тротуари.

  1. Підприємства, установи, організації та громадяни при здійсненні будь-яких видів діяльності з метою відвернення і зменшення шкідливого впливу шуму на здоров’я населення та інших фізичних факторів зобов’язані:

37.1. здійснювати відповідні організаційні, господарські, технічні, технологічні, архітектурно-будівельні та інші заходи щодо попередження утворення та зниження шуму до рівнів, установлених санітарними нормами;

37.2. забезпечувати в прилеглих житлових будинках, прилеглих житлових та нежитлових приміщеннях дотримання такого рівня шуму працюючого обладнання, вентиляційних систем, радіоприймачів, телевізорів, гучномовних установок, музичних інструментів, засобів індивідуальної трудової діяльності, а також інших джерел шуму, щоб він не проникав за межі відповідного приміщення та не перевищував 80 ДБ в денний;

37.3. додержуватися під час роботи закладів громадського харчування, торгівлі, побутового обслуговування, розважального та грального бізнесу, культури, при проведенні концертів, дискотек, масових святкових і розважальних заходів тощо рівня звучання та таких рівнів шуму звуковідтворювальної апаратури та музичних інструментів у приміщеннях і на відкритих площадках, щоб у прилеглих житлових будинках він становив не більше 80 ДБ;

37.4. додержуватися під час роботи підприємств торгівлі та громадського харчування (ресторани, бари, кафе, заклади розважального та грального бізнесу), побутового обслуговування, які розташовані в житлових будинках, таких рівнів шуму, щоб у прилеглих житлових будинках і в прилеглих житлових приміщеннях він становив не більше 30 ДБ цілодобово;

37.5. вживати заходи щодо недопущення впродовж доби перевищень рівнів шуму, встановлених санітарними нормами, в таких приміщеннях і на таких територіях (захищені об’єкти):

37.5.1. житлових будинках і прибудинкових територіях;

37.5.2. лікувальних закладах, закладах освіти, культури;

37.5.3. готелях;

37.5.4. закладах громадського харчування, торгівлі, побутового обслуговування,;

37.5.5. інших будівлях і спорудах, у яких постійно чи тимчасово перебувають люди;

37.5.6.парках, скверах, зонах відпочинку, розташованих на території мікрорайонів і груп житлових будинків.

  1. Шум на захищених об’єктах при здійсненні будь-яких видів діяльності не повинен перевищувати рівнів, установлених санітарними нормами для відповідного часу доби.
  2. Забороняється:

39.1. гучний спів, викрики, включення на більше ніж звичайний рівень потужності радіоприймачів, телевізорів, іншого звуковідтворюючого обладнання, створювання шуму при використанні виробничого обладнання та інструментів, вибухових матеріалів та піротехнічних виробів та інших гучномовних установок, створювання іншого шуму на вулицях, в будинках, гуртожитках, на прибудинкових територіях, у зонах відпочинку та інших захищених об’єктах у нічний час з 22.00 до 7.00;

39.2. проводити ремонтні та будівельні роботи в житлових будинках, квартирах, офісних приміщеннях, приміщеннях підприємств торгівлі та громадського харчування (ресторани, бари, кафе), розважальних та гральних закладів, розташованих в житлових будинках, у вбудованих і прибудованих до житлових будинків нежитлових приміщеннях, інших захищених об’єктах у вихідні та святкові дні. Нормативний рівень шуму на весь час проведення ремонтно-будівельних робіт у прилеглих житлових приміщеннях і прилеглих будинках не повинен перевищувати 40 ДБА. Забороняється проводити вказані роботи з 20.00 до 9.00 та у святкові і неробочі дні – впродовж доби. За згодою мешканців усіх прилеглих квартир ремонтні та будівельні роботи можуть проводитися у святкові та неробочі дні. Шум, що утворюється під час проведення будівельних робіт, не повинен перевищувати санітарних норм цілодобово;

39.3. встановлювати на балконах, лоджіях, відкритих вікнах та сходах будинків, будівель і споруд та інших місцях радіоапаратуру і включати її на значну потужність – протягом доби;

39.4. проводити реконструкції доріг та збільшувати пропускну спроможність та якісний склад автотранспортних потоків без узгодження з Держпродспоживслужбою;

39.5. стоянка автотранспорту з постійно працюючими двигунами на прибудинкових територіях житлових будинків з 23.00 до 6.00.

  1. Передбачені вимоги щодо додержання тиші та обмежень певних видів діяльності, що супроводжуються шумом, не поширюються на випадки:

40.1. здійснення в закритих приміщеннях будь-яких видів діяльності, що супроводжуються шумом, за умови, що виключають проникнення шуму в прилеглі приміщення, в яких постійно чи тимчасово перебувають люди;

40.2. здійснення в закритих приміщеннях будь-яких видів діяльності, що супроводжуються шумом, за умови, що виключають проникнення шуму за межі таких приміщень;

40.3. попередження або/та ліквідації наслідків аварій, стихійного лиха, інших надзвичайних ситуацій;

40.4. надання невідкладної допомоги, попередження або припинення правопорушень;

40.5. попередження крадіжок, пожеж, а також виконання завдань цивільної оборони;

40.6. проведення зборів, мітингів, демонстрацій, походів, інших масових заходів, про які завчасно сповіщено органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування;

40.7. роботи обладнання і механізмів, що забезпечують життєдіяльність житлових і громадських будівель, за умов вжиття заходів щодо максимального обмеження проникнення шуму в прилеглі приміщення, в яких постійно чи тимчасово перебувають люди;

40.8. відзначення встановлених законом святкових і неробочих днів, інших свят відповідно до рішення сільської ради, проведення спортивних змагань;

40.9. проведення салютів, феєрверків, інших заходів з використанням вибухових речовин і піротехнічних засобів у заборонений час за погодженням з уповноваженим органом місцевого самоврядування.

 

РОЗДІЛ XII. Вимоги до поводження з побутовими відходами та прибирання території населеного пункту

  1. Збирання та вивезення побутових відходів у межах певної території здійснюються юридичною особою, яка уповноважена на це органом місцевого самоврядування на конкурсних засадах відповідно до Порядку проведення конкурсу на надання послуг з вивезення побутових відходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2011 року № 1173.
  2. Зберігання побутових відходів здійснюється відповідно до вимог Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я 17 березня 2011 року № 145, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 05 квітня 2011 року за №457/19195, та Методики роздільного збирання побутових відходів, затвердженої наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 01 серпня 2011 року № 133, зареєстрованої у Міністерстві юстиції України від 10 жовтня 2011 року за № 1157/19895.
  3. Роздільне збирання побутових відходів, включаючи небезпечні відходи у їх складі, здійснюється власниками таких відходів відповідно до:

3.1. Закону України «Про відходи»;

3.2. Правил надання послуг з вивезення побутових відходів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2008 року № 1070;

3.3. Методики роздільного збирання побутових відходів, затвердженої наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово- комунального господарства України від 01 серпня 2011 року № 133, зареєстрованої у Міністерстві юстиції України від 10 жовтня 2011 року за № 1157/19895;

3.4. Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я від 17 березня 2011 року № 145, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 05 квітня 2011 року.

  1. Механізоване посипання піщаною або змішаною сумішшю та оброблення іншими дозволеними для цієї мети матеріалами проїзної частини, вулиць, площ, перехресть, підйомів і узвозів здійснюється із дотриманням вимог Технічних правил ремонту і утримання вулиць та доріг населених пунктів, затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 14 лютого 2012 року № 54, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 05 березня 2012 року за № 365/20678.
  2. Спалювання всіх видів відходів та вторинної сировини на території громади і в сміттєзбірниках забороняється.
  3. Під час зимового прибирання забороняється переміщати на проїзну частину дороги, вулиць, сніг зібраний з пішохідних доріжок, дворових територій, територій підприємств, організацій, будівельних майданчиків, тимчасових об’єктів обслуговування населення.
  4. Власники, балансоутримувачі, підприємства, установи, організації або особи, які утримують території населених пунктів зобов’язані:

7.1. мати власний необхідний для прибирання снігу і льоду ручний інвентар (лопати металеві або дерев’яні, мітли, льодоруби), достатній запас матеріалу для посипання для своєчасного проведення протиожеледних заходів;

7.2. прибирати сніг негайно, з початку снігопаду, для запобігання утворення накату;

7.3. негайно очищати дахи, карнизи та інші елементи будинків, споруд, будівель від снігу та бурульок з дотриманням застережних заходів щодо безпеки руху пішоходів, не допускаючи пошкодження покрівель будинків і споруд, зелених насаджень, електромереж, рекламних конструкцій тощо, огороджувати небезпечні місця на тротуарах, переходах, вивозити сніг та бурульки, що зняті з дахів, карнизів та інших елементів будинків, споруд, будівель протягом доби;

7.4. очищати від снігу, льоду та бруду оголовки зливостічних колодязів та дощоприймачі у разі сніготанення та на початку весняного періоду.

 

РОЗДІЛ XIII. Визначення меж утримання територій, прилеглих до територій підприємств, установ, організацій, фізичних та юридичних осіб

Межі утримання територій, прилеглих до територій підприємств, установ, організацій, фізичних та юридичних осіб у числовому значенні наведено у таблиці 1.

ТАБЛИЦЯ 1

 

Найменування території

 

Найменування організації, установи, підприємства, на яке покладається утримання відповідної території

Межі утримання територій, прилеглих до територій підприємств, установ, організацій, приватних домоволодінь громадян, не менше ніж

1

Двори, тротуари, покриття проїзної частини проїздів, прибудинкової території житлового фонду ЖК, ЖБК і ОСББ

Житловий кооператив, житлово-будівельний кооператив і об’єднання співвласників багатоквартирного будинку

20 м від межі відведеної земельної ділянки та до проїжджої частини вулиці

2

Двори, тротуари, майданчики, покриття проїжджої частини вулиці, інші території земельних ділянок, що надані у власність або користування юридичним або фізичним особам

Юридичні або фізичні особи, які є власниками або користувачами земельних ділянок

20 м від межі земельної ділянки та до проїжджої частини вулиці

3

Території, прилеглі до об’єктів соціальної інфраструктури

Суб’єкти господарювання, що експлуатують вказані об’єкти

15 м від межі земельної ділянки до проїжджої частини вулиці

4

Території, прилеглих до автозаправних станцій

Суб’єкти господарювання, що експлуатують вказані об’єкти

50 м від межі земельної ділянки, що надана у власність або користування, та до проїжджої частини вулиці

5

Території, прилеглі до торговельних центрів, об’єктів побутового обслуговування, громадського харчування, авторемонтних майстерень, магазинів, ринків, тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально- культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності

Суб’єкти господарювання, що експлуатують вказані об’єкти

20 м від межі земельної ділянки, що надана у власність або користування, та до проїжджої частини вулиці

6

Території, прилеглі до колективних гаражів, автостоянок

Гаражно-будівельні кооперативи, власники автостоянок

20 м від межі земельної ділянки, що надана у власність або користування, та до проїжджої частини вулиці

7

Території, прилеглі до індивідуальних гаражів, сараїв, льохів

Власники індивідуальних гаражів, сараїв, льохів

5 м навколо індивідуальних гаражів, сараїв, льохів

8

Автобусні, зупинки маршрутних транспортних засобів і стоянки (місця відстою) маршрутних таксі

Відповідні дорожньо- експлуатаційні підприємства або інші суб’єкти господарювання на договірних засадах

у радіусі 20 м від периметру споруд та до проїжджої частини вулиці

9

Майданчики для паркування

Суб’єкти господарювання, які утримують майданчики для паркування

20 м від периметру споруд та до проїжджої частини вулиці

10

Контейнерні майданчики

Балансоутримувачі територій, на яких розміщено контейнерні майданчики

5 м від периметру споруди

11

Території, відведені під проектування та забудову

Фізичні або юридичні особи, яким відповідно до законодавства відведені земельні ділянки, незалежно від того, ведуться на них роботи чи не ведуться

20 м від межі земельної ділянки, яка відведена під проектування та забудову, та до проїжджої частини вулиці

12

Об’єкти зовнішньої реклами

Балансоутримувачі територій, на яких розміщено об’єкти зовнішньої реклами

1-2 м від периметру споруди

 

РОЗДІЛ XIV. Порядок розміщення та утримання малих архітектурних форм, утримання тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально- культурного чи іншого призначення

  1. Порядок розміщення малих архітектурних форм та тимчасових споруд визначений Єдиними правилами ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правил користування ними та охорони, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 30.03.94 N 198,  іншими нормативно-правовими актами. 
  2. Розміщення та утримання малих архітектурних форм та тимчасових споруд у місцях, визначених для проведення заходів та ярмарків, проводиться згідно з рішенням виконавчого комітету Зимноводівської сільської ради, в якому обов’язково передбачаються заходи щодо запобігання пошкодженню об’єктів благоустрою, зелених насаджень, укладання угод на вивезення відходів, забезпечення контролю за організацією постійного прибирання закріплених і прилеглих територій, своєчасного вивезення вмісту контейнерів та урн для сміття, належного утримання  біотуалетів. 
  3. Біля кожної малої архітектурної форми та тимчасової споруди повинно бути зовнішнє штучне освітлення, а також штучне покриття вдосконаленого типу завширшки: 

– по всій довжині фасаду (незалежно від конструкції споруди) – 2 м; 

– з боку вітрини і службового входу – 1 м; 

– з боку входу для покупців – 1,7 м. 

  1. У разі розміщення малих архітектурних форм та тимчасових споруд на відстані більше 2 метрів від тротуару з тротуару до них повинна бути побудована пішохідна доріжка завширшки 1,7 метра з врахуванням потреби для просування осіб з обмеженими можливостями. 
  2. Біля стаціонарних малих архітектурних форм та тимчасових споруд повинні бути встановлені не менше двох урн для збирання твердих побутових відходів. Власник малої архітектурної форми та тимчасових споруд проводить заходи з озеленення та квіткового оформлення цієї території, а також забезпечує прибирання прилеглої території. Підходи та проходи біля приміщень, будівель, споруд, МАФів необхідно використовувати з твердим покриттям – монолітні або збірні, що виконуються з асфальтобетону, цементобетону, природного або штучного каменю тощо.
  3. Власники (балансоутримувачі) зобов’язані проводити (при необхідності, але не менше одного разу на рік) відновлення зовнішнього вигляду малої архітектурної форми та тимчасової споруди згідно з паспортом. Власник приміщення, будівлі, споруди, комплексу або комплексу будинків і споруд  –  фізична  або юридична  особа,  якій  належить право володіння,  користування та розпорядження приміщенням, будинком, спорудою, комплексом або  комплексом  будинків і споруд відповідно  до  вимог  нормативів,  норм,  стандартів, порядків і правил згідно із законодавством зобов’язаний забезпечити  нормальне  функціонування будівель та прибудинкових територій протягом усього періоду їх використання за призначенням. Своєчасно та якісно проводити комплекс будівельних робіт, спрямованих  на відновлення, з можливим поліпшенням експлуатаційних показників елементів будівлі.
  4. Малі архітектурні форми та тимчасові споруди, які розміщені (встановлені або збудовані) без відповідної, оформленої в установленому порядку дозвільної документації, з відхиленням від проекту, вважаються самочинно розміщеними малими архітектурними формами, тимчасовими спорудами чи конструкціями, а використання земельної ділянки під ці споруди класифікується, як самовільне зайняття/захоплення землі. Вищезазначені об’єкти підлягають демонтажу за кошти особи, що здійснила встановлення. Якщо особа, що здійснила самовільне встановлення малих архітектурних форм та тимчасових споруд, не здійснила демонтаж у визначені приписом строки, демонтаж малих архітектурних форм та тимчасових споруд здійснюється в порядку, встановленому цими Правилами. Особа, яка здійснила або здійснює самочинне встановлення малих архітектурних форм та тимчасових споруд, не набуває права власності на них. 
  5. Забороняється розміщення малих архітектурних форм та тимчасових споруд у червоних лініях забудови, охоронних зонах інженерних мереж та за рахунок зелених насаджень, у тому числі за рахунок газонів, квітників тощо, крім випадків, прямо визначених Зимноводівською сільською радою. 
  6. Демонтаж, перевезення, зберігання самовільно встановлених малих архітектурних форм, тимчасових споруд та конструкцій, власники яких ухиляються від демонтажу (або власники яких не відомі), відновлення благоустрою на місці самовільного їх встановлення, здійснюється за кошти місцевого бюджету. Відшкодування завданих збитків здійснюється в установленому порядку.
  7. Рішення про демонтаж самовільно встановлених малих архітектурних форм, тимчасових споруд чи конструкцій приймається виконавчим комітетом Зимноводівської сільської ради. 
  8. Демонтаж здійснюється в наступному порядку: 

11.1. При виявленні самовільно встановлених малих архітектурних форм, тимчасових споруд чи конструкцій,  розпорядження сільського голови створюється комісія з представників відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства, юридичного відділу, КП «Наше село», Національної поліції (за згодою), особи, яка здійснила самовільне встановлення малих архітектурних форм, тимчасових споруд чи конструкцій (у разі її присутності), для їх огляду, про що складається акт. Акт обов’язково повинен містити опис малих архітектурних форм, тимчасових споруд чи конструкцій (геометричні параметри, матеріал, наявність підключення до мереж електро- та водопостачання) та перелік візуально виявлених недоліків, пошкоджень.

11.2. Після складання акта на демонтаж малих архітектурних форм, тимчасових споруд чи конструкцій, ці об’єкти опечатуються та перевозяться на майданчик тимчасового зберігання, де передаються відповідальній особі під розпис. 

11.3. Якщо розмір, вага, конфігурація, тощо не дозволяє провести демонтаж (відокремлення) тимчасової конструкції для господарських потреб (гаража) від місця її розташування в цілісному стані, може проводитись її розділення на конструктивні елементи. Сільська рада не несе відповідальності за будь-які пошкодження тимчасової конструкції для господарських потреб (гаража), якщо без пошкодження не можливо здійснити демонтаж. До гаража забезпечується доступ шляхом демонтажу кріплення (замків, тощо) у присутності працівників органів національної поліції, інших присутніх осіб.

11.4. У разі виявлення в середині тимчасової конструкції (гаражі) транспортного засобу, який має державний номерний знак, здійснюється його фотофіксація з обов’язковою фіксацією державного номерного знаку, після чого комісією, з метою збереження майна власника, здійснюється обмеження доступу до тимчасової конструкції (гаража) шляхом заварювання воріт. На вказаній тимчасовій конструкції (гаражі) розміщується повідомлення щодо можливості отримання доступу до тимчасової конструкції (гаража) за зверненням до сільської ради та надання правовстановлюючих документів на її розміщення/використання.

11.5. З метою встановлення місця проживання власника транспортного засобу направляється запит до відповідного сервісного центру МВС України щодо реєстрації транспортного засобу, встановлення власника та його місця проживання.

11.6. Після отримання відповіді з відповідного сервісного центру МВС України, на встановлену адресу особи – власника транспортного засобу направляється рекомендований лист з повідомленням щодо необхідності на протязі 14 календарних днів надати дозвільні документи на розміщення/використання тимчасової конструкції для господарських потреб (гаража) або самостійно провести демонтаж останньої і прибрати транспортний засіб.

11.7. У разі, якщо на протязі 14 календарних днів особою не надано документів на право розміщення/використання тимчасової конструкції (гаража), а також не проведено її демонтаж чи не вжито заходів щодо звільнення тимчасової конструкції (гаража) від транспортного засобу, здійснюється демонтаж тимчасової конструкції (гаража), а також переміщення виявленого транспортного засобу на майданчик тимчасового зберігання.

11.8. Повернення тимчасово затриманого транспортного засобу, який зберігається на майданчику тимчасового зберігання, здійснюється за письмовим зверненням власника (законного користувача) за умови відшкодування ним витрат, пов’язаних з транспортуванням та зберіганням такого транспортного засобу. В разі, якщо протягом шести місяців належним чином повідомлений власник (законний користувач) не заявив свої права на транспортний засіб, він передається органам Національної поліції.

11.9. Про проведений демонтаж складаються такі документи:

11.9.1. Акт про демонтаж тимчасової конструкції (гаража), який містить наступні відомості:

1) дата, місце складання акта; 2) прізвище, ім’я, по батькові, посади осіб, які складали акт та були присутніми при проведені демонтажу; 3) місце розташування тимчасової конструкції (гаража); 4) час початку демонтажу/час закінчення; 5) характеристики тимчасової конструкції (гаража), а саме: геометричні розміри, матеріал, колір, візуально виявлені недоліки, пошкодження, наявність підключення до мереж електропостачання; 6) стан конструкції після демонтажу. Додатком до Акта про демонтаж тимчасової конструкції (гаража) є фотоматеріали з фіксацією тимчасової конструкції (гаража) до та після проведення демонтажу.

11.9.2. Акт опису майна, яке перебувало в тимчасовій конструкції (гаражі) на момент проведення демонтажу (у разі наявності такого майна);

11.9.3. Акт приймання-передачі тимчасової конструкції (гаража) на зберігання з фотофіксацією на майданчику тимчасового зберігання.

11.10. Демонтовані малі архітектурні форми, тимчасові споруди чи конструкції видаються власнику, або його представнику після оплати ним збитків, понесених під час проведення демонтажу, перевезення, розвантаження та зберігання малих архітектурних форм, тимчасових споруд чи конструкцій, відновлення порушеного благоустрою.

11.11. Відшкодування вартості демонтованої тимчасової конструкції для господарських потреб (гаража) та майна, яке перебувало в тимчасовій конструкції (гаражі) на момент проведення демонтажу, власнику (користувачу) не здійснюється.

11.12. Особа, що самовільно встановила малі архітектурні форми, тимчасові споруди чи конструкції несе відповідальність, встановлену чинним законодавством.

 

РОЗДІЛ XV. ПЕРЕЛІК ОБМЕЖЕНЬ (ОБТЯЖЕНЬ), ПОВ’ЯЗАНИХ З ВИКОРИСТАННЯМ ТЕРИТОРІЇ ЗИМНОВОДІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

  1. На об’єктах благоустрою забороняється:

1.1. виконувати земляні, будівельні та інші роботи без дозволу (ордера), виданого в установленому законодавством порядку;

1.2. вчиняти дії, що негативно впливають на архітектуру фасадів будівель і споруд, у тому числі робити написи, малюнки на стінах будинків, споруд;

1.3. самовільно влаштовувати городи, створювати, пошкоджувати або знищувати газони, самовільно висаджувати та знищувати дерева, кущі тощо;

1.4. вивозити або/та звалювати у не відведених для цього місцях відходи, траву, гілки, деревину, листя, сніг, влаштовувати звалища;

1.5. забруднювати довкілля, місця загального користування, засмічувати побутовими відходами тощо;

1.6. захаращувати пожежні проїзди на територіях, прилеглих до житлових будинків, інших споруд;

1.7. складувати будівельні матеріали, конструкції, обладнання за межами будівельних майданчиків;

1.8. захаращувати території будівельними та іншими матеріалами, конструкціями, сміттям, побутовими відходами, відходами виробництва, накопиченням снігу та льоду тощо;

1.9. порушувати вимоги нормативно-правових актів щодо поводження з відходами (складування, зберігання, розміщення, транспортування, утилізації та використання відходів);

1.10. використовувати не за призначенням контейнери та урни для збору сміття та твердих побутових відходів;

1.11. виливати рідину, кидати предмети з балконів, лоджій, вікон та сходів будинків;

1.12. наклеювати оголошення та інформаційно-агітаційні плакати, рекламу, листівки тощо у невизначених спеціально для цього місцях (електричних стовпах, зупинках громадського транспорту та ін.);

1.13. самовільно встановлювати об’єкти зовнішньої реклами, торговельні лотки, павільйони, кіоски тощо;

1.14. встановлювати технічні засоби регулювання дорожнього руху без погодження з відповідними органами Міністерства внутрішніх справ України;

1.15. випасати худобу, вигулювати та дресирувати тварин у не відведених для цього місцях, залишати на об’єктах благоустрою та їх елементах фекалії тварин; спеціальні місця (майданчики) для вигулу тварин визначаються у встановленому порядку з урахуванням санітарних норм та правил;

1.16. здійснювати ремонт, обслуговування та миття транспортних засобів, машин, механізмів у не відведених для цього місцях (крім випадків проведення негайного ремонту при аварійній зупинці);

1.17. самовільно підключатися до мереж водопостачання, водовідведення та господарсько-побутової каналізації;

1.18. самовільно займати земельні ділянки і використовувати їх при відсутності документа, що засвідчує право на використання та володіння землею;

1.19. використовувати земельні ділянки не за цільовим призначенням;

1.20. здійснювати діяльність, яка негативно впливає на довкілля при відсутності позитивного висновку державної екологічної експертизи, проектної документації об’єктів будівництва, реконструкції;

1.21. здійснювати викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного на те дозволу;

1.22. засмічувати водні об’єкти та забруднювати водні ресурси;

1.23. забороняється перевищення норм забруднення атмосферного повітря та рівня шуму, у тому числі від транспортних засобів;

1.24. вчиняти дії, що тягнуть порушення умов благоустрою, пошкодження (руйнування чи псування) вулично-дорожньої мережі, інших об’єктів та елементів благоустрою, ускладнення умов руху пішоходів та транспорту, та інші дії, заборонені цими Правилами, чинним законодавством України.

 

РОЗДІЛ XVI. ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ ДЕРЖАВНИХ ТА НЕДЕРЖАВНИХ ЗАГАЛЬНОГРОМАДСЬКИХ ЗАХОДІВ

  1. Для проведення масових заходів державного значення відповідні готується проект рішення виконавчого комітету Зимноводівської сільської ради.
  2. Для проведення масових заходів їх організатори подають письмове повідомлення на ім’я сільського голови. У повідомленні зазначається мета, форма, місце проведення заходу, маршрут проходження, час його початку та закінчення, передбачувана кількість учасників, прізвище, ім’я, по батькові організаторів, місце їх проживання, номер контактного телефону, дата подачі повідомлення, необхідність (чи відсутність такої) використання звукопідсилюючої апаратури та відповідальні за дотримання громадського порядку.
  3. До проведення масових заходів Правила зобов’язують організаторів укладати угоду щодо забезпечення прибирання місця його проведення та вивезення сміття, забезпечення допоміжними засобами (збірно-розбірні подіуми, настили тощо) для збереження зелених насаджень (у тому числі газонів, квітників) від витоптування та пошкодження (крім малолюдних, короткочасних масових заходів, проведення яких гарантує Конституція України та інші чинні нормативно-правові документи.
  4. Організатори заходів відповідають за дотримання учасниками масових заходів цих Правил, збереження зелених насаджень, приміщень, споруд, будівель, устаткування, меблів, інвентаря та іншого майна у місцях проведення масових заходів.
  5. За організацію підготовки до проведення масових заходів відповідає заявлений представник організатора, його присутність на місці проведення заходів є обов’язковою під час підготовки та їх проведення.
  6. Представники організатора масових заходів повинні мати відповідні посвідчення, завірені печаткою.
  7. Масові заходи необхідно завершувати до 23.00 год.
  8. На місцях проведення масових заходів забороняється самочинне встановлення малих архітектурних форм (кіосків, лотків, навісів, палаток та засобів зовнішньої реклами – рекламних тумб, будь-яких стендів, щитів, панно, екранів, наклейок тощо).
  9. Контроль за дотриманням організаторами та учасниками заходів вимог цих Правил здійснюють виконавчий комітет Зимноводівської сільської ради та КП «Наше село».

 

РОЗДІЛ XVII. ПОРЯДОК ОТРИМАННЯ ДОЗВОЛІВ НА ТИМЧАСОВЕ ПОРУШЕННЯ БЛАГОУСТРОЮ ПРИ ВИКОНАННІ РОБІТ НА ТЕРИТОРІЇ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ

  1. Процедура видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою регулюється Типовим порядком видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою або відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів, анулювання дозволів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2013 р. № 870.
  2. Дозвіл на тимчасове порушення благоустрою при виконанні робіт видається виконавчим органом сільської ради за зверненням замовника робіт.
  3. Для отримання дозволу заявник разом із заявою подає:

3.1. проектна документація погоджена  балансоутримувачами мереж;

3.2. дозвіл управління ДАБІ у Львівській області на виконання будівельних чи підготовчих робіт, у зв’язку з будівництвом, капітальним ремонтом, реконструкцією будівель та споруд, крім переліку будівельних робіт визначених постановою №406 від 07.06.2017р.;

3.3. заява на видачу ордера , підписана замовником, який забезпечує фінансування всіх робіт по будівництву і відновленню зруйнованих елементів благоустрою під час виконання земляних робіт;

3.4. лист-гарантія на відновлення дорожнього, тротуарного та іншого покриття після прокладки підземних комунікацій , тощо;

3.5. довідка про початок і тривалість робіт передбачених проектом , але не більше на термін, визначений на підставі СНіП 1.04.03.85«Норми тривалості будівництва і заділів в будівництві підприємств будинків і споруд» в межах терміну дії дозволу управління ДАБІ у Львівській області.

  1. Дозвіл надається окремо на кожен об’єкт за умови відповідності наданої дозвільної та проектної документації законодавчим і нормативним вимогам.
  2. Дозвіл видається на термін, передбачений угодою (контрактом) підряду, з врахуванням нормативної тривалості виконання робіт, визначеної на підставі БНіП 1.04.03.85 «Норми тривалості будівництва і заділів в будівництві підприємств, будинків і споруд» у межах терміну дії дозволу Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю, а також умов організацій, інтереси яких можуть зачіпатись під час виконання робіт.
  3. У випадку встановлення додаткових умов на здійснення тимчасового порушення благоустрою законами України та підзаконними нормативно-правовими актами, заявники подають документи, визначені даними нормативно-правовими актами.
  4. Особи, що приступили до виконання робіт без дозволу на тимчасове порушення благоустрою, зобов’язані припинити роботи до отримання дозволу, забезпечити безпечне користування місцем виконання робіт або огородити місце до відновлення благоустрою.
  5. Особи, що здійснили роботи по тимчасовому порушенні благоустрою зобов’язані відновити благоустрій до належного стану.
  6. Особа зобов’язана відшкодувати власнику, користувачу, балансоутримувачу завдані матеріальні збитки якщо особа не відновила благоустрій, не в повній мірі чи не якісно відновила благоустрій місця/об’єкту, або якщо місце/об’єкт після відновлення прийшли у непридатний для безпечного користування стан раніше часу фізичного зносу, та (чи) містять ознаки дефектів.
  7. Після закінчення робіт організація (замовник або підрядник), яка виконувала роботи, повинна закрити дозвіл у сільській раді протягом 3-х днів. Закриття дозволу проводиться за погодженням з відповідним комунальним підприємством після перевірки на місці якості та обсягів відновлення благоустрою.

 

 

РОЗДІЛ XVIII. КОНТРОЛЬ У СФЕРІ БЛАГОУСТРОЮ ТЕРИТОРІЇ

ЗИМНОВОДІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

  1. Контроль у сфері благоустрою території Зимноводівської сільської територіальної громади спрямований на забезпечення дотримання органами місцевого самоврядування, всіма підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності та підпорядкування, приватними підприємцями, громадянами, у тому числі іноземцями та особами без громадянства, вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів”, цих Правил та інших нормативно-правових актів.
  2. Контроль за дотриманням даних Правил здійснюється шляхом адміністративного і суспільного контролю.
  3. Адміністративний контроль за станом благоустрою, виконання цих Правил, у тому числі контроль за утриманням в належному стані закріплених за підприємствами, установами, організаціями територій покладається на виконавчий комітет Зимноводівської сільської ради, на відділ містобудування, архітектури та ЖКГ, земельні, санітарні, природоохоронні органи, органи торгівлі та побутового обслуговування, відповідні підрозділи Національної поліції України та інші уповноважені органи згідно з законодавством України та актами органів місцевого самоврядування.
  4. Право адміністративного контролю за дотриманням Правил, може бути надано балансоутримувачам об’єктів комунальної форми власності і виконавцям житлово-комунальних послуг.
  5. Адміністративний контроль за станом благоустрою здійснюється шляхом:

5.1. проведення перевірок та складення протоколів в разі виявлення порушень законодавства України з питань благоустрою населених пунктів та Правил благоустрою території Зимноводівської сільської територіальної громади;

5.2. розгляду звернень громадян та суб’єктів господарювання;

5.3. подання позовів до суду про відшкодування шкоди завданої внаслідок порушення законодавства України з питань благоустрою населених пунктів та Правил благоустрою території громади.

  1. Суспільний контроль здійснюється органами самоорганізації населення відповідно до Законів України «Про органи самоорганізації населення» і «Про благоустрій населених пунктів».

 

РОЗДІЛ XIX. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ГРОМАДЯН ТА ЮРИДИЧНИХ ОСІБ ЗА ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ БЛАГОУСТРОЮ ГРОМАДИ

  1. Невиконання або порушення передбачених Правилами вимог та обов’язків вважається порушенням цих Правил. За порушення цих Правил винні особи несуть відповідальність, встановлену Кодексом України про адміністративні правопорушення, Законом України «Про благоустрій населених пунктів», цими Правилами, іншими нормативно- правовими актами та рішеннями Зимноводівської сільської ради та її виконавчого комітету.
  2. До відповідальності притягуються посадові особи та громадяни, що допустили порушення, а у разі неможливості їх виявлення – посадові особи підприємств, за якими закріплені ці території.
  3. Відповідальність за порушення цих Правил, скоєні неповнолітніми, визначається відповідно до ст.13 КУпАП.
  4. У випадку виявлення порушень інспектор з благоустрою сільської ради складає відповідний припис, який вручається під розписку порушнику.
  5. Термін виконання припису становить не більше 10 календарних днів з моменту вручення.
  6. Після закінчення терміну припису, у випадку неусунення виявлених порушень інспектор з благоустрою складає протокол, що підтверджує факт порушення цих Правил і має відповідати вимогам ст. 254 КУпАП.
  7. Протокол направляється порушнику та адміністративній комісії при сільській раді, яка розглядає протоколи та за результатами виносить постанови.
  8. Всі штрафи підлягають сплаті посадовими особами та громадянами у термін, передбачений ст.307 КУпАП. Примусове виконання постанов адміністративної комісії проводиться згідно зі ст.308 КУпАП.
  9. Кошти, отримані від накладених штрафів на фізичних осіб за постановами адміністративної комісії, скеровуються до сільської бюджету.
  10. Відповідно до п.44 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» накладаються стягнення, передбачені ст. 152 КУпАП за порушення вимог цих Правил, а саме за:

10.1. Самовільне скидання всіх видів відходів, грунту тощо у невідведених для цього місцях.

10.2. Завантаження контейнерів для ТПВ будівельними відходами, металобрухтом.

10.3. Несвоєчасне прибирання території, у тому числі прилеглої та закріпленої, відповідно до розпорядження сільського голови чи рішення виконавчого комітету сільської ради.

10.4. Забруднення впорядкованої території при перевезенні відходів, сипучих матеріалів автотранспортом та внаслідок виносу болота за колесами автомобілів.

10.5. Несвоєчасне вивезення твердих побутових відходів з контейнерних майданчиків.

10.6. Несвоєчасне вивезення будівельних відходів з будівельних майданчиків.

10.7. Відсутність укладеного договору на вивезення побутових відходів та сміття суб’єктами господарювання, які перераховані в цих правилах та громадянами індивідуальної забудови.

10.8. Засмічення місць загального користування.

10.9. Витоки води, фекалій та стоків на впорядковані території.

10.10. Несвоєчасне прибирання снігу з тротуарів, пішохідних доріжок, доріг, несвоєчасне посипання їх піском, скидання снігу на проїжджу частину вулиць.

10.11. Посипання тротуарів шкідливими хімічними речовинами.

10.12. Миття, заправку, ремонт транспортних засобів на проїжджій частині вулиць, тротуарах, у житлових мікрорайонах та у необладнаних для цього місцях.

10.13. Несвоєчасне прибирання місця зберігання автомобіля (на вулицях, прибудинкових територіях).

10.14. Складування грунту, будівельних матеріалів поза межами будівельного майданчика без дозволу.

10.15. Складування тари, конструкцій, виробів на вулицях, площах, зелених зонах, прибудинкових територіях тощо без дозволу.

10.16. Наїзди на зелені насадження, газони, тротуари, декоративні огорожі; зупинку та стоянку автотранспортних засобів, яка ускладнює або унеможливлює утримання об’єктів благоустрою тощо.

10.17. Забруднення території, вулиці тощо, викликане виконанням будівельних робіт понад нормативні терміни, вказані у дозволі.

10.18. Відсутність огорожі розкопаного місця, небезпечної зони, перехідного містка при прокладанні підземних інженерних комунікацій.

10.19. Відновлення благоустрою об’єкта після виконання планових та аварійних робіт з недотриманням вимог проектно-кошторисної документації або проекту виконання робіт.

10.20. Забруднення території внаслідок пошкодження об’єктів благоустрою.

10.21. Забруднення територій, вулиць тощо, викликане самовільним виконанням будівельних, ремонтно-будівельних робіт (без отримання дозволу виконкому сільської ради).

10.22. Самочинне встановлення літніх майданчиків, відгороджень, постійних і тимчасових огорож, риштувань, дорожніх знаків, кіосків, яток стаціонарних, спеціальних конструкцій зовнішньої реклами та несвоєчасна їх перереєстрація.

10.23. Розвішування рекламних оголошень, афіш, агітаційних плакатів на фасадах будинків, споруд, парканах, деревах, стовпах тощо та несвоєчасне зняття агітаційних плакатів.

10.24. Незадовільне забезпечення технічної справності:

10.25. Незадовільне утримання прибудинкових територій, територій підприємств і організацій.

10.26. Незадовільний зовнішній вигляд та технічну несправність, невідповідність їх затвердженим паспортам, проектам, вимогам:

10.26.1. постійних і тимчасових огорож, парканів, газонних огорож, ліхтарів вуличного освітлення, домових ліхтарів, стовпів, урн та контейнерів для відходів.

10.26.2. кіосків, літніх торговельних майданчиків, яток стаціонарних, трансформаторних будок, телефонних і електричних шаф, навісів та павільйонів зупинок транспорту.

10.26.3. спеціальних конструкцій зовнішньої реклами, вивісок і вітрин, пам’ятних дошок.

10.26.4. будівель і споруд житлового та нежитлового призначення.

10.27. Висаджування зелених насаджень, влаштування городів без погодження з житлово-комунальними службами.

10.28. Спалювання на території громади опалого листя, сухої рослинності, будь-яких промислових, будівельних та побутових відходів.

10.29. Самовільне захоплення території (частини території) об’єкта благоустрою Зимноводівської сільської територіальної громади.

10.30. Стягнення, передбачені ст.150 КУпАП накладаються за порушення правил експлуатації житлових будинків, житлових приміщень та інженерного обладнання, псування житлових будинків, житлових приміщень, їх обладнання та елементів благоустрою внаслідок поводження з ТПВ, а саме:

10.30.1. Незадовільний стан санітарного утримання та ремонту сходових кліток і під’їздів.

10.30.2. Самовільне переобладнання та перепланування житлових будинків, житлових приміщень, балконів і лоджій, використання їх не за призначенням.

10.30.3. Незадовільний стан утримання та ремонту фасадів, цоколів, будинкових вказівників та вказівників вулиць.

10.30.4. Незадовільний стан утримання та ремонту покрівель.

10.30.5. Незадовільний стан освітлення входів та місць загального користування житлових будинків та прибудинкових територій.

10.30.6. Незадовільний стан утримання та ремонту вхідних брам.

10.30.7. Незадовільний стан утримання та ремонту твердого покриття прибудинкових територій.

10.30.8. Незадовільний стан утримання та ремонту садово-паркових лав та куточків відпочинку.

10.30.9. Незадовільний стан утримання та ремонту контейнерів для збору відходів, урн тощо та контейнерних майданчиків.

10.30.10. Незадовільний стан утримання та ремонту зливостоків і дренажів.

10.30.11. Незадовільний стан утримання та ремонту дитячих, спортивних і господарчих майданчиків.

10.30.12. Незадовільний стан утримання та ремонту пандусів та спеціальних місць для паркування автомобілів, які перевозять інвалідів.

10.30.13. Незадовільний стан утримання та ремонту ліфтів.

10.30.14. Розміщення та утримання вивісок з порушенням порядку їх розміщення, затвердженого виконавчим комітетом сільської ради.

10.30.15. Відсутність адресних табличок на будинках.

10.31. Несвоєчасне обрізання гілок дерев під ЛЕП.

10.32. Самовільне перекриття проїжджої частини вулиці.

  1. Інспектори з благоустрою сільської ради:

11.1. Беруть участь спільно з працівниками органів державного контролю у проведенні рейдів та перевірок дотримання підприємствами, установами, організаціями та громадянами законодавства у сфері благоустрою.

11.2. Проводять перевірки і складають приписи та протоколи про порушення законодавства у сфері благоустрою населених пунктів і подають їх органам державного контролю у цій сфері та правоохоронним органам для притягнення винних до відповідальності.

11.3. Надають допомогу органам державного контролю у сфері благоустрою щодо запобігання порушень природоохоронного законодавства.

11.4. Готують пропозиції щодо подання позовів до суду про  відшкодування  шкоди,  завданої об’єктам та елементам благоустрою внаслідок порушення законодавства з питань благоустрою  населених  пунктів, цих Правил благоустрою.

11.5. Контролюють  забезпечення  чистоти  і  порядку  на території громади.

11.6. Вносять  пропозиції  про  розвиток  та  поліпшення  стану  об’єктів  та  елементів  благоустрою.

11.7. Здійснюють профілактику порушень законодавства в сфері благоустрою.

 

 

РОЗДІЛ XX. ВІДШКОДУВАННЯ ШКОДИ, ЗАПОДІЯНОЇ ОБ’ЄКТАМ БЛАГОУСТРОЮ

  1. У разі заподіяння фізичною чи юридичною особою майнової шкоди об’єкту благоустрою під час вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст.152 КУпАП, посадова особа, яка виявила порушення, складає протокол про вчинення особою адміністративного правопорушення та повідомляє балансоутримувача, власника про виявлене порушення.
  2. Для реагування на заподіяну об’єкту благоустрою майнову шкоду балансоутримувач створює постійно діючу комісію. До складу комісії включаються представники балансоутримувача, працівники сільської ради.
  3. Комісія проводить обстеження об’єкта благоустрою, встановлює ступінь його пошкодження чи знищення, визначає відновну вартість робіт з його відновлення (відбудови) і складає відповідний акт.
  4. Відновна вартість об’єктів благоустрою визначається порядком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 15.06.2006 № 826 “Про затвердження Порядку визначення відновної вартості об’єктів благоустрою44, та згідно з Методикою визначення відновної вартості об’єкта благоустрою, затвердженої наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 26.10.2006 № 356.
  5. Балансоутримувач зобов’язаний у термін до 10 календарних днів з дня вчинення (виявлення) правопорушення направити акт разом з копією протоколу про адміністративне правопорушення на розгляд адміністративній комісії відповідно до вимог законодавства України.
  6. Згідно з вимогами ст.40 КУпАП відповідна адміністративна комісія вирішує питання про відшкодування винним майнової шкоди, якщо її сума не перевищує двох неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Якщо розмір майнової шкоди перевищує рівень двох неоподаткованих мінімумів доходів громадян, то питання вирішується у судовому порядку. Позовна заява подається до суду власником або балансоутримувачем об’єкту благоустрою.
  7. Якщо адміністративна комісія прийняла рішення про відшкодування порушником матеріальної шкоди балансоутримувачу об’єкта благоустрою, визначила розмір, порядок і терміни її відшкодування, то порушник зобов’язаний виконати вимоги постанови у 15-ти денний термін з дня вручення адміністративною комісією чи уповноваженою посадовою особою копії постанови.
  8. Якщо порушником подано на постанову адміністративної комісії скаргу і скарга залишилася без задоволення, то порушник зобов’язаний відшкодувати збитки не пізніше, як через 15 календарних днів з дня його повідомлення про залишення скарги без задоволення.
  9. У разі невиконання винною особою вимог постанови адміністративної комісії щодо відшкодування майнової шкоди у встановлений 15-ти денний термін, зазначена постанова надсилається до державної виконавчої служби за місцезнаходженням юридичної особи, проживанням чи місцем роботи фізичної особи для стягнення збитків у порядку виконавчого провадження.
  10. Контроль за дотриманням порядку відшкодування майнової шкоди, заподіяної при проведенні на об’єктах благоустрою самовільних робіт, здійснюють балансоутримувачі об’єктів благоустрою.

 

РОЗДІЛ XXI. ПОРЯДОК ВНЕСЕННЯ ЗМІН ТА ДОПОВНЕНЬ ДО ПРАВИЛ БЛАГОУСТРОЮ

  1. Зміни та доповнення до Правил вносяться шляхом прийняття відповідного рішення на сесії Зимноводівської сільської ради у відповідності до чинного законодавства України.

 

КП «Наше село» реалізовано такі проєкти з благоустрою:

 

– проведено поточний ремонт спортивних та дитячих майданчиків на території Зимноводівської ОТГ;

– на прохання жителів с. Зимна Вода зрізано аварійні дерева на території Зимноводівської ОТГ, а також кладовищні дерева, коріння яких нищило пам’ятники;

– змонтовано та встановлено зупинку в с. Зимна Вода, закуплено ємкості для піскосуміші та урни для сміття;

– проведено поточний ремонт дороги (підсипка щебенем) на вул. Чайковського та вул. Мисливській;

– у зв’язку з карантином, спричиненим COVID-19, періодично проведено миття зупинок громадського транспорту та дезінфекцію дорожнього покриття і посадкових майданчиків біля автобусних зупинок;

– інспектор з благоустрою склав 130 протоколів про адміністративні правопорушення та надав більше 470 приписів щодо усунення виявлених порушень правил благоустрою;

– проведено понад 180 виїздів на звернення громадян, зокрема на « гарячу лінію».

 

Завершено поточні ремонти на об’єктах благоустрою:

 

– благоустрій прилеглої території дитячого майданчика з встановленням водорозбірної питної колонки на вул. Шашкевича у с. Зимна Вода;

– благоустрій прилеглої території дитячого майданчика з встановленням пожежного гідранта на вул. Сагайдачного у с. Зимна Вода;

– поточний ремонт благоустрою прилеглої території Народного дому у с. Скнилів;

– проведено монтаж знаків вуличних вказівників.

 

Проведено ряд робіт з утримання та ремонту мереж вуличного освітлення:

 

– змонтовано електролінії в с. Скнилів на вул. Забузької, в с. Зимна Вода на вул. бічна Гонти, вул. Вітовського;

– проведено освітлення пішохідних переходів на вул. Шухевича біля магазину «Близенько» та на вул. Тичини;

– замінено 80 світильників вуличного освітлення;

– проведено ремонт щитків управління вуличним освітленням.

 

 

      Основними напрямками роботи комунального підприємства є утримання громадських територій населених пунктів ОТГ в належному санітарному стані, догляд та ремонт об’єктів благоустрою ( в тому числі дитячих та спортивних споруд, очищення доріг, обкошування громадських територій, підрізання дерев і т.п.), утримання та ремонт мереж вуличного освітлення, утримання кладовищ,   контроль за дотриманням мешканцями та суб’єктами господарської діяльності Правил благоустрою населених пунктів.

     У комунальному підприємстві протягом 2020 року працювало 27 осіб, з яких управлінський персонал- 6 осіб; робітники з благоустрою – 11 осіб, землекопів- 4,  водіїв – 2 особи, трактористів-2, електриків -2. Після приєднання до ОТГ Суховолі додатково буде прийнято на роботу: 7,5 осіб.

      Протягом 2020 року силами КП «Наше село» та залученими коштами реалізовано такі проекти з благоустрою:

– проведено поточний ремонт  спортивних та дитячих  майданчиків на території ОТГ;

– на прохання жителів с. Зимна Вода зрізано на кладовищі  дерева, коріння яких нищило пам»ятники і які були аварійно небезпечними.

– змонтовано та встановлено зупинку в с. Зимна Вода;

– проведено поточний ремонт дороги (підсипка щебенем) по вул.Чайковського та Мисливська.

– у зв’язку із карантином COVID-19, періодично  проводилося миття зупинок громадського транспорту та дезінфекцію дорожнього покриття і посадкових майданчиків біля автобусних зупинок;

– інспектором з благоустрою складено 130 протоколів про адміністративні правопорушення та надано більше 470 приписів щодо усунення виявлених порушень правил благоустрою;

– проведено більше 180 виїздів на звернення громадян,  в т.ч. на  « гарячу лінію».

 

   У 2020 році завершено поточні ремонти по об’єктах благоустрою:

-Чистка канави прилеглої до вул.Лісова у с.Зимна Вода Пустомитівського району Львівської області

-Чистка канави прилеглої до вул.Спортивна у с.Зимна Вода Пустомитівського району Львівської області

– Благоустрій прилеглої території дитячого майданчика з встановленням водорозбірної питної колонки по вул.Шашкевича у с.Зимна Вода; 

– Благоустрій прилеглої території дитячого майданчика з встановленням пожежного гідранта по вул.Сагайдачного у с.Зимна Вода;

– Поточний ремонт благоустрою прилеглої території народного дому у с.Скнилів

-Чистка канави по вул.Січових Стрільців в с.Зимна Вода Пустомитівського району Львівської області

-Чистка канави по вул.Суховільська в с.Зимна Вода Пустомитівського району Львівської області

-Чистка канави по вул.Б.Хмельницького у с.Холодновідка Пустомитівського району Львівської області

-Благоустрій прилеглої території до вул.Б.Хмельницького та вул.Галицької у с.Холодновідка Пустомитівського району Львівської області

-Чистка канави та зміна труб (поточний ремонт) по вул.Січових Стрільців у с.Зимна Вода Пустомитівського району Львівської області.

 

     Проведено ряд робіт  по утриманні та ремонту мереж вуличного освітлення:

– змонтовано електролінії в с. Скнилів по вул. Забузької, в с. Зимна Вода по вул. бічна Гонти, Вітовського;

– проведено освітлення  пішохідних  переходів по вул. Шухевича біля магазину «Близенько» та по вул.Тичини.

– замінено 80 світильників вуличного освітлення;

– проведено ремонт щитків управління вуличним освітленням.

   Всього по ОТГ налічується 1623 світильники вуличного освітлення та 31 шафа управління. Протяжність вуличних мереж складає 88.8 км. Освітлено 201 вулиця із 244. На утримання і ремонт мереж освітлення всього витрачено 715 315 грн. За 2020 рік використано на вуличне освітлення 298 342 кВТ електроенергії на загальну суму 853 358 грн.(2,86 грн/ кВт).           

 

Аналіз мереж вуличного освітлення

 

№ п\п

 

Населений пункт

 

Кількість світиль

ників

Протяж

ність мереж, км

К-сть щитків управл.

Спожито електроен.,

кВТ

Серед. споживання 1-го  світил. на добу, кВт

1.

Зимна Вода

1253

66.8

19

195 865

0,42

2.

Лапаївка

240

8.1

8

81 963

0,93

3.

Скнилів

130

13.9

4

20 511

0,36

 

Всього

1623

88.8

31

298 342

0,49

 

     Основне завдання на 2021 рік − заміна енергоємких світильників, освітлення найбільш потребуючих вулиц, на котрих відсутня мережа, заміна щитків управління лініями вуличного освітлення для того, щоб була можливість дистанційно управляти ними та бачити проблеми.

    Певна робота проводилася комунальним підприємством разом із старостами сіл по санітарній очистці територій: це-укладення договорів між обслуговуючою організацією  ТзОВ «Спецавтотранс» та безпосереднє прибирання території. 

Аналіз організації збирання та вивозу ТПВ

№ п\п

 

Населений пункт

 

Кількість господарських дворів

Заключено договорів на вивіз ТПВ

% охоплення

від кількості дворів

Вивезено контейнерів від прибир. території

2019

2020

2019

2020

2019

2020

одиниць

Сума, грн

1.

Зимна Вода

3680

3716

1557

1698

42.3

45.7

327

85638

2.

Лапаївка

1599

1756

426

446

26.6

25.4

168

43998

3.

Холоднов.

 

 

 

 

 

 

 

 

4.

Скнилів

690

770

167

220

24.2

28.6

192

50283

5.

Садові товариства с. Скнилів

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всього

5969

6242

2150

2364

36.0

37.9

687

179918